Určitě to také znáte – dlouhé nahrávání souborů na web, výpadek internetu, když ho zrovna nejvíce potřebujete, nebo zákaznická linka, kterou vedou pouze roboti a s člověkem mluvíte až po hodině čekání. Máte toho už dost? Pak je nejvyšší čas se porozhlédnout po jiném dodavateli. Jak ale správně uvažovat při výběru nového poskytovatele internetu pro Vaši firmu?

 

Rychlost připojení k internetu

Pokud víte, jakou rychlost ve firmě potřebujete, je to velmi jednoduché. Stačí najít poskytovatele, který Vám vyhoví. Jestliže si ale nejste jisti, pak je nejrozumnější se obrátit přímo na potenciálního poskytovatele, aby Vám poradil.

Ve WIA určíme společnými silami takovou kapacitu připojení, aby Vás ani Vaše zaměstnance internet už nikdy nebrzdil při práci.

 

Spolehlivý poskytovatel je skvělý poskytovatel

Druhým, velmi důležitým, faktorem je spolehlivost internetu. Výpadky v nejrušnějším provozu dokážou být v některých případech i fatální. 

Nikdo zatím není schopen zaručit internetové připojení se 100% jistotou konektivity. Z toho důvodu profesionální poskytovatel vždy zanese do smlouvy úroveň SLA, která zaručí nadstandardní spolehlivost připojení. 

Pokud našim zákazníkům ve WIA nějaké výpadky nastanou, systém dokáže automaticky přepnout připojení na záložní. Zákazník pak bude nepřerušeně připojen k síti a nepocítí ani malé zpomalení.

 

Zákaznická podpora nejsou jen roboti

Možná se může zdát, že ochotná a vstřícná zákaznická podpora je dnes samozřejmostí. Bohužel ve většině případech se během telefonátu setkáte pouze s robotickými hlasy. A odpověď na Váš dotaz nezískáte ani po hodině čekání.

WIA klade obrovský důraz na dostupnost a profesionalitu našeho síťového operačního střediska (NOC). Proto se k nám dovoláte každý den i noc – 24 hodin, 7 dní v týdnu.

 

Bezpečnost na internetu má být samozřejmost

Kybernetická bezpečnost je pro firmy velmi důležitá, proto si vyberte poskytovatele internetových služeb, který nabízí spolehlivé bezpečnostní funkce, jako jsou firewally, antivirový software a šifrování dat. 

Neustále se měnící prostředí v oblasti bezpečnosti na internetu je další parametr, na který musíte pohlížet. Na tisíce českých firem už brzy dolehne nová evropská směrnice, která bude mít za cíl posílit Vaši kybernetickou ochranu. 

Zauvažujte také o tom, zda se Vám vyplatí nakupovat další zařízení kvůli bezpečnosti dat. Ve WIA totiž nabízíme zabezpečení celé Vaší vnitřní sítě, serverů, počítače i webových aplikací, aniž byste museli pořizovat něco navíc.

 

Další doplňkové služby

Dnes se už poskytovatel internetu nemusí zabývat jen připojením k internetu. Popřemýšlejte, zda nevyužijete dalších služeb jako je cloudové úložiště nebo IP telefonie. Možná totiž zjistíte, že by služby zvýšily Vaši efektivitu práce i efektivitu Vašich zaměstnanců. 

Nebojte se ve WIA zeptat na celé produktové portfolio. Naše nabídka obsahuje od nejjednoduššího připojení k internetu až po komplexní konektivitu se zabezpečenými datovými okruhy (MPLS).

 

Náklady jsou nezbytné

V neposlední řadě porovnejte náklady na vybrané řešení. Je ale důležité zdůraznit, že v oblasti telekomunikace není vhodné pro Vaši firmu vybírat pouze na základě rozpočtu. Levné řešení konektivity může vést k problémům s bezpečností dat. Zároveň ale ani to nejdražší vždy neznamená nejlepší. 

 

Pokud máte zájem o nezávazné setkání s našimi obchodními zástupci, kontaktujte nás skrze formulář.