Home office si v minulém roce vyzkoušelo mnoho zaměstnanců. Málokterá domácnost však byla na práci z domova dostatečně technicky vybavena. Mnozí byli nuceni navýšit kapacitu připojení k domácímu internetu – kromě přijímání dat zaznamenali potřebu je i odesílat. 

Nároky na připojení k internetu z domova jsou ovlivněny mnoha faktory. Druhem práce, kterou zaměstnanec vykonává, aplikacemi, které využívá ve svém notebooku, nebo tím, kolik dalších lidí sdílí domácí internet. Vyšší rychlost se bude hodit, pokud ostatní členové domácnosti například sledují video, hrají online hry nebo také pracují z domova. Zaměstnanec, který každodenně zpracovává velké soubory a média (nahrává videa nebo fotografie), by měl sledovat upload a download parametry připojení. Kromě rychlosti internetu může jeho kvalitu, a tím i kvalitu práce, ovlivnit starší nevýkonná Wifi či nedostatečné pokrytí.

Pokud zaměstnanec narazí na problémy s připojením, první věcí, kterou by měl udělat, je provést několik testů rychlosti internetu na zařízeních, která používá pro práci. Pokud nedosahují očekávané rychlosti, může přemístit Wifi router pro lepší pokrytí nebo připojit pracovní zařízení k routeru pomocí ethernetového kabelu. Variantou je také uvolnit určitou šířku pásma omezením nepodstatného internetového provozu během pracovní doby nebo se obrátit přímo na poskytovatele internetu v dané lokalitě a připojení jednoduše upgradovat.

Práce z domova přináší výzvy nejen v oblasti konektivity, ale i zabezpečení. Proto každý zaměstnavatel, který plánuje zavést home office dlouhodobě, by měl zvážit v kontextu fungování svého provozu vytvoření jednotného standardu pro výkon vzdálené práce. 

 

Řešíte problémy s pomalým nebo nespolehlivým internetem při práci z domova? Pomůžeme vám vytvořit jednotný standard připojení.

WIA Internet pro Home office je samostatné, spolehlivé a rychlé připojení k internetu. Umožňuje každodenní komfortní přístup k podnikovým aplikacím a bezproblémové fungování společností v novém modelu práce z domova.