V roce 2021 náš partner, poskytovatel síťové infrastruktury CETIN, výrazně zvýšil dostupné rychlosti připojení. Rychlejší připojení k internetu na základě DSL technologie a optického vlákna se tak pro domácnosti a firmy stalo ještě dostupnější.

 

Zrychlování v číslech

Průměrná rychlost dostupného připojení v DSL síti se dostala až na hodnotu 177 Mb/s, což je 7x více než před pěti lety. Ve srovnání s předešlým rokem se jedná o 68% navýšení.

DSL připojení od WIA je k dispozici pro více než 4 miliony domácností, přičemž téměř polovina má již dostupnou rychlost 250 Mbit/s a více.

Tarify WIA DSL dostupné na dsl.wia.cz nabízí připojení k internetu až do rychlosti 1 Gbit/s. Tuto nejvyšší dostupnou rychlost prostřednictvím optického vlákna si u WIA může v současnosti objednat přibližně 135 tisíc domácností.

Internet od WIA si můžete objednat v předplacené variantě, spolu se zvýhodněnou cenou modemu a s instalací zdarma. Při předplatném na 3 měsíce obdržíte 1 měsíc zdarma internetu k prvnímu předplatnému spolu se zdarma IPTV na zkoušku.

Pokud chcete ověřit, jestli je rychlejší připojení dostupné i na vaší adrese ověřte si dostupnost DSL/optického internetu u nás.

 

 

Zdroj: Tisková zpráva společnosti CETIN