WIA nově nabízí cloudové služby založené na vlastní fyzické infrastruktuře. Na podzim 2021 jsme koupili cloudovou společnost LEMO Cloud, čímž jsme více rozšířili naše portfolio od telekomunikací směrem k managed IT services. Díky nově poskytovaným cloudovým službám WIA Cloud teď máme jedinečnou možnost pokrýt většinu IT potřeb svých zákazníků.

 

● ● ●

Vysoký výkon a dostupnost serverové, síťové, storage a zálohovací infrastruktury.

● ● ●

 

WIA Cloud je soubor cloudových služeb, které lze nastavit a zprovoznit na kliknutí, podobně jako jsou platformy Vultr nebo DigitalOcean. To, co činí naši službu zajímavou a unikátní, je přidaná garantovaná zabezpečená konektivita od klienta ke cloudu. Běžní cloud service provideři totiž toto spojení ani nemohou nabídnou. 

 

CO JE WIA CLOUD?

Nejen B2B zákazníci teď mají unikátní možnost vytvořit své vlastní virtuální servery, nastavit virtuální sítě a propojit je s firemní sítí. Externí NAS storage a zálohovaní dat zaručí bezpečný chod serverů. Data jsou redundantně umístěna do několika samostatných fyzických pevných disků ve dvou různých datacentrech v České republice. Navíc si klient může zaregistrovat českou i mezinárodní doménu

 

PROČ VYUŽÍVAT WIA CLOUD?

Mezi hlavní výhody WIA Cloud je okamžité zřízení serverů, tzv. na kliknutí. Stačí jen pár vteřin a jsou dostupné nové virtuální servery či storage

Cloudové servery jsou navíc osazeny velmi rychlými a spolehlivými NVMe SSD disky, díky kterým je dosaženo extrémní rychlosti až 3200 MB/s při čtení a až 2500 MB/s zápisu dat. To je 5x více než u standardních SSD disků.

O své servery se zákazník bát nemusí, neboť zajišťujeme jejich automatické zálohování ve formě bitové kopie. A pro nastavení výkonu CPU, velikosti RAM i místa na disku je možné využít administraci, kde se veškeré změny zpracovávají zcela automaticky.  

 

● ● ●

Chceme pokrýt všechny IT potřeby našich firemních zákazníků.

● ● ●

 

Jsme tu pro vás 24 hodin denně, proto se na naši klientskou podporu může zákazník obrátit kdykoliv bude potřebovat. Službu si lze i předplatit, a to na bázi měsíčního či denního cenového plánu. 

 

JAKÉ JSOU DALŠÍ VLASTNOSTI A PARAMETRY WIA CLOUD?

  • Připravené instalační ISO obrazy s operačními systémy a webovými aplikacemi
  • Veřejné IPv4 a IPv6 adresy v ceně
  • Virtualizace KVM
  • Konektivita 1Gbit/s
  • Fyzický server připojen 2x 10 Gbit/s
  • Provoz do ČR bez omezení, 100 TB do zahraničí
  • Garance kvality a dostupnosti VPS 99,9 %

 

Konfigurace virtuálních serverů:

  • vCPU: 1 – 32
  • RAM: 2 – 192 GB
  • SSD: 25 – 2.400 GB

 

Zálohování:

  • Automatické noční zálohy na 3,7,14 dní
  • Protokoly FTP, SMB, NFS, SFTP a RSYNC

K serverům jsou připraveny instalační obrazy nejpoužívanější operačních systémů a aplikací jako např.: CentOS, Debian, Ubuntu, Windows Server, WordPress, MongoDB, Kerio, pfSense a mnoho dalších. Instalace je pak možná přímo z webového prohlížeče.

Zřídit, nainstalovat a provozovat vlastní virtuální server ještě nikdy nebylo tak jednoduché a zákazník jej zvládne doslova na kliknutí. Více informací o službě naleznete na našich webových stránkách WIA Cloud.

 

WIA je inovativním poskytovatelem telekomunikačních služeb a dynamicky se na českém trhu rozvíjí již od roku 2002. Své služby poskytuje především zákazníkům, kteří ocení osobní kontakt, vysokou technickou úroveň, a dynamiku, která je protipólem neflexibilních korporátů. WIA využívá vlastní rozsáhlou telekomunikační infrastrukturu a velmi dobře ji kombinuje se sítěmi prověřených partnerů.